ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "No m'ha agradat el to del president extremeny. Malauradament, a vegades, el to que utilitzes et fa treure la raó, no de les crítiques a Barcelona que no comparteixo sinó del que ell reclama en justícia per a Extremadura: que puguin tenir un tren que no trigui entre Madrid i Badajoz sis o set hores."

Trias va qualificar de “catàstrofe” que, en un context de crisi econòmica i retallades pressupostàries, es vulgui tirar endavant la línia ferroviària d’alta velocitat entre Madrid i Extremadura, sobretot tenint en compte que Portugal ja ha renunciat a enllaçar-la amb Lisboa. L’alcalde de Barcelona reclamava prioritzar la inversió en obres estratègiques a Barcelona, com ara la millora de la sortida de les mercaderies des del port.

La resposta del president d’Extremadura, José Antonio Monago, va ser adreçar-se públicament a Trias per dir-li que, “si té collons”, li repetís a la cara que fer passar l’AVE per Extremadura era una catàstrofe.