XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Portar l'AVE a Extremadura... la gent no ha fet números, això és un desastre. Portugal ha dit que no pensa enllaçar-lo." JOSÉ ANTONIO MONAGO, president d'Extremadura "Si tens collons, dímelo a la cara, yo voy donde quiera porque si té collons nos lo diga a la cara, si quiere lo invito a que venga en tren a Extremadura."."

L’alcalde va qualificar de “catàstrofe” que es vulgui construir un nou AVE en terres extremenyes en un context de retallades econòmiques. Trias reclamava prioritzar la inversió en obres estratègiques a Barcelona, com ara la millora de la sortida de les mercaderies des del port. Aquest dilluns el president d’Extremadura li ha respost amb unes formes impròpies d’un càrrec institucional. Adreçant-se a Xavier Trias en català li ha etzibat que “si té collons, que m’ho digui a la cara”.

Monago ha dit que els extremenys estan farts que se’ls donin bufetades “de dirigents passats de moda que es creuen que són més que els altres quan són iguals que els altres”, en referència als polítics de Convergència i Unió. El president extremeny ha exigit a Trias que demani disculpes als ciutadans d’aquesta comunitat. “Ja està bé de pegar els extremenys sempre pel mateix”, ha afegit.