L’alcalde ha dit que hi ha gent que ha jugat “duríssimament” perquè Spanair no pogués consolidar-se: “Hi ha gent que no volia en absolut que Spanair triomfés, volia que s’enfonsés”, ha dit. Respecte a la competència entre els aeroports de Barcelona i Madrid, Trias ha contradit la ministra de Foment, Ana Pastor, que va dir que les dues instal·lacions no havien de competir entre si: “Nosaltres hem de competir amb tots, i agressivament”, ha dit, i ha posat com a exemple d’aquesta competència la Fira de Barcelona.

Trias ha defensat també la decisió aprovada al Plenari sobre el préstec de 25 milions d’euros a la Generalitat per injectar-los a Spanair. Ha dit que es tractava d’una “operació d’altíssim risc” però que calia intervenir-hi per mirar d’evitar la fallida. Respecte a les demandes del PP d’una auditoria sobre el préstec, Trias ha dit que no és partidari de fer-la, ja que el concurs de creditors es farà “de manera pública i per la via judicial“.

L’alcalde ha dit que el 2012 serà econòmicament difícil, però que el 2013 i el 2014 Barcelona ha de ser la plataforma que tregui Catalunya i Espanya de la crisi: “Si algú té la capacitat de treure’ns d’aquesta crisi, és la ciutat de Barcelona”.