Segons el TSJC, a més del concurs voluntari presentat per Spanair també s’ha presentat un concurs necessari per part dels diferents creditors. Aquest concurs es tramitarà en la mateixa causa del jutjat mercantil 10 de Barcelona.

El principal creditor de Spanair, que va cessar l’activitat divendres, és l’aerolínia sueca SAS, propietària del 10% de la companyia.

Dimecres es presentarà un ERO

Una representació dels treballadors s’ha reunit amb el director general de la companyia i la responsable de Recursos Humans. La trobada ha servit per explicar al personal els motius del tancament de l’aerolínia i els passos que se seguiran a partir d’ara. L’aerolínia ha explicat que presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Més de 800 vols cancel·lats

Aquest dilluns s’han cancel·lat 143 vols de Spanair, 85 dels quals sortien o arribaven a Barcelona, 56 a Madrid i 2 a la resta d’Espanya. En total, estan afectats 15.386 passatgers (8.860 a Barcelona).

Es calcula que entre el 28 de gener i el 3 de febrer, s’hauran anul·lat 878 vols (530 a Barcelona). Això afecta 83.006 passatgers (51.333 a Barcelona).