Vueling ha posat de manifest la seva vocació per liderar el Prat després del cessament de Spanair. La companyia ha anunciat cinc noves rutes, dues d'internacionals a Berlin i Hamburg des de Barcelona, i tres des de Bilbao cap a Tenerife, Las Palmas i Lanzarote. A banda, s'incorporen 33 freqüències més. Uns ingredients que segons l'aerolínia preparen un futur de connexions internacionals. ÀLEX CRUZ, conseller delegat de Vueling "Al añadir estos destinos y frecuencias, el Prat se consolida como uno de los líderes en conexiones. Y sin duda consolida el principal componente para atraer líneas de largo radio. No ha habido ninguda aerolínea que haya creado tantos destinos, tantos puestos de trabajo. Espero que la Generalitat i las instituciones lo reconozcan." Amb un volum de 72 rutes operades al Prat, Vueling prioritzarà els passatgers de negocis. La companyia s'ha mostrat oberta a absorbir els treballadors de Spanair, una postura que també adquirit Ryanair. L'aerolínia irlandesa només ha presentat una ruta nova a Oviedo, però no descarten més anuncis, ja que avui mateix es reuniran amb la Generalitat i Aena. MICHAEL CAWLEY, vicepresident de Ryanair "Estem aquí per reunir-nos amb el Govern, ho farem després, i també amb Aena per discutir que poder fer per ajudar i resoldre el gran dèficit i el forat aparegut en el turisme." De les 42 rutes d'Spanair al Prat, Ryanair en competeix amb 10, tot i que s'ha interessat per les 30 restants. La companyia continua apostant per la filosofia de costos baixos. De fet, reclamarà a Aena reduir-los.

Vueling també ha anunciat que donarà prioritat als treballadors de Spanair en les entrevistes de feina per ampliar la plantilla de contractacions, després de la desaparició de l’aerolínia catalana.

La companyia presidida per Josep Piqué ha anunciat que hi incorporarà 33 freqüncies addicionals en la temporada d’estiu (del 25 de març al 27 d’octubre) i cinc noves rutes que fins  ara operava Spanair: Berlín i Hamburg des de Barcelona, i Tenerife,  Las Palmas i Lanzarote des de Bilbao.

D’aquesta manera, Vueling preveu superar els gairebé dos milions de passatgers en connexió que va moure el 2011. A més, a banda de la fallida de Spanair, l’aerolínia ja tenia previst incorporar cinc avions més a l’oferta.

Precisament, aquesta setmana, Vueling ha afegit 12 vols extra, amb destinacions a Copenhaguen, Estocolm i Palma de Mallorca.

Per la seva banda, l’aerolínia irlandesa Ryanair ha presentat també una ruta nova a Oviedo, però no descarten més anuncis, ja que ténen previst reunir-se aquest mateix dilluns amb la Generalitat i Aena.