(ACN/redacció) L’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau salparà amb la Flota de la Llibertat juntament amb un miler d’activistes per intentar trencar el bloqueig de Gaza, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat els comuns. Sortiran des de Turquia en els propers dies amb un carregament de 5.500 tones d’ajuda humanitària. En total seran quatre vaixells. La iniciativa arriba després de l’assassinat de set membres de l‘ONG World Central Kitchen que treballaven amb autorització de l’exèrcit israelià. En aquest cas, però, no hi ha coordinació amb les autoritats d’Israel.

Colau ha confirmat en una publicació a Instagram que formarà part d’aquesta missió i ha agraït als impulsors de la iniciativa que l’hagin convidada. “Som moltes les persones que no volem continuar sentint-nos impotents sense fer res”, ha reblat.

Asens també hi viatjarà

Jaume Asens, candidat dels Comuns a les eleccions europees, també acompanyarà Colau en aquesta missió d’ajuda humanitària.

La Flota de la Llibertat estarà formada per un vaixell de càrrega que portarà 350 contenidors d’ajuda, i tres vaixells en què aniran els observadors, personal mèdic, representants polítics i mitjans de comunicació. Aquesta iniciativa ja va intentar en el passat dues accions per trencar el bloqueig. L’any 2010 la marina israeliana va assaltar els vaixells i deu persones van morir, nou activistes i un periodista.