Ada Colau ha lamentat que la vaga de metro d’aquest dilluns hagi pogut afectar la mobilitat en moments puntuals a la ciutat, i ha fet especial referència al Mobile World Congress. “Ens sap greu que aquesta edició hagi començat amb la vaga de metro”, ha dit, i s’ha felicitat de com l’Ajuntament s’ha esforçat “al màxim” per garantir el dret a la mobilitat, tot i els serveis mínims.

“Entenc que per GSMA la vaga no sigui una bona notícia”, ha admès Ada Colau, però ha afirmat que les relacions amb l’empresa organitzadora del congrés, no perillen “en absolut”. Tot i això, ha admès que no ha pogut parlar amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, després que aquest no hagi assistit a la inauguració oficial amb totes les autoritats. Segons l’alcaldessa, Ajuntament i organitzadors estan constantment en contacte perquè la vaga no tingui afectacions importants a la mobilitat.

CiU acusa el govern de “manca de voluntat”

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha acusat el govern d’actuar amb “ingenuïtat” davant la possibilitat real d’una vaga. “El govern i TMB estaven avisats”, ha dit, “i no s’han pres com a real la possibilitat d’una vaga”. Forn ha lamentat que això pugui afectar la imatge que es dóna de la ciutat, i fins i tot el futur del congrés a la ciutat. Segons Convergència i Unió, l’Ajuntament està compromès a garantir la mobilitat “per contracte”. Per això, ha acusat el govern de no tenir en compte l’impacte que té el congrés a l’economia i els llocs de treball.