(ACN) Els consells d’administració de les empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (metro) i Transports de Barcelona, SA (autobusos) han designat Xavier Flores com a nou conseller delegat. Flores, fins fa poc, ocupava el càrrec de secretari general d’infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat la proposta i ha fet efectiu el nomenament de Flores com a membre dels consells d’administració.

Accelerar la mobilitat sostenible

La presidenta de la companyia, Laia Bonet, ha explicat que la designació respon a l’objectiu de començar “una nova etapa per accelerar la transició cap a una mobilitat més sostenible i eficient” i coincideix amb el repte de garantir la sostenibilitat financera del sistema de transport públic i de qualitat. Flores substitueix Gerardo Lertxundi al càrrec.

Implicat en les obres del metro

Flores també va ser va ser director general d’Infraestructures de la Generalitat i ha treballat en l’impuls de les principals obres de prolongació de metro i de la construcció i posada en marxa de les línies automàtiques 9 i 10, a més de nombroses obres d’adaptació d’estacions de metro per a persones amb mobilitat reduïda, la construcció de noves estacions i la modernització dels intercanviadors.

Lertxundi deixa “una etapa complexa”

Pel que fa a la sortida de Lertxundi, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha agraït la tasca del fins ara conseller delegat al capdavant de la companyia. “Ha estat una etapa complexa, en la qual s’ha hagut de fer front a la crisi de la covid, la davallada de passatge i els problemes de finançament derivats de la crisi sanitària i de l’increment del preu de les energies“, ha assenyalat.