El pla de Salut de la Generalitat de concentrar els equips de pediatria arreu de Catalunya de cara al 2024 ja preveu que els infants tinguin el metge com a màxim a 30 minuts en transport públic. La regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, ha assegurat que en el cas de Barcelona instaran a la Generalitat a facilitar al màxim l’accés de les famílies al nou CAP, on se’ls assigni el pediatre. La concentració dels equips de pediatria ha estat rebutjada per algunes entitats veïnals que alerten que empitjorarà l’atenció.

El pediatre estarà al mateix districte

Villanueva ha assegurat que el professional de pediatria es trobarà al mateix districte del domicili de l’infant i que es podrà accedir amb transport públic a aquest CAP. El que sí que passarà és que en molts casos els adults i els nens i nenes d’una mateixa família tindran el metge a equipaments diferents. A Barcelona, un dels casos que ha generat més controvèrsia és el de les famílies del Turó de la Peira, que han d’anar al pediatra al CAP Rio de Janeiro, a la Prosperitat. És el mateix districte, Nou Barris, però segons els afectats és una distància que no està resolta en transport públic i l’Ajuntament n’és conscient.

Més pediatres junts per a un millor diagnòstic

La regidora de Salut de l’Ajuntament ha defensat la mesura de concentrar els pediatres per oferir un millor servei als infants perquè ha assegurat que en el model que hi havia fins ara de vegades el professional no tenia ningú més per comparar un diagnòstic i amb els equips nous, formats per entre vuit i 15 pediatres i vuit i 15 infermers pediàtrics, sí que es podrà fer.