En un comunicat, la regidora d’ICV-EUiA Janet Sanz assegura que es demana la compareixença del tinent d’alcalde Antoni Vives perquè doni explicacions sobre les successives informacions que estan apareixent al voltant de la gestió del Port de Barcelona. Segons Sanz, el govern municipal “ha de garantir davant la ciutadania de Barcelona la màxima transparència en aquells organismes dels quals forma part”.

El detonant de la petició ha estat l’admissió a tràmit d’una querella contra el president del PortSixte Cambra, per l’adjudicació de les obres a la Bocana Nord, darrere l’Hotel W, a l’empresa Formentera Mar. El jutjat número 31 de Barcelona ha admès a tràmit una querella contra el president de l’autoritat portuària, Sixte Cambra, el secretari general de l’entitat, Ramon Eguinoa, i el Port de Barcelona com a entitat. Sospiten de l’adjudicació a l’empresa Formentera Mar de l’anomenada Marina Vela.

La nova marina podria amarrar fins a 134 embarcacions de 15 a 40 metres d’eslora, i la marina seca acolliria fins a 150 vaixells de fins a 12 metres d’eslora, de manera que seria la primera d’aquestes característiques al port. Entre els edificis que s’hi construiran hi figuren la capitania per a la gestió portuària, un edifici per a la Creu Roja, una benzinera, 31 espais per guardar-hi les veles, un mirador, un bar restaurant i locals comercials.

Dubtes sobre la marina del Port Vell

Els tres partits també han demanat la documentació sobre la construcció de la Marina del Port Vell per part del grup Salamanca Nive. L’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació sobre aquest espai, i en el darrer plenari del maig de 2014 Ricard Gomà (ICV-EUiA) ja va traslladar la pregunta a Antoni Vives.