La Comissió de Govern ha decretat una suspensió de llicències i permisos d’obres per a locals d’oci musical, restauració i comerç alimentari als carrers i places de la futura superilla de l’Eixample. La moratòria afecta els locals dels carrers del Consell de Cent (entre Vilamarí i Roger de Llúria), Rocafort i Comte Borrell (entre l’avinguda de Roma i la Gran Via), que el govern municipal vol convertir en eixos verds, així com les cruïlles d’aquests carrers, que es transformaran en places.

També en queden afectats els locals d’un tram del carrer d’Enric Granados entre Consell de Cent i la plaça del Doctor Letamendi. Mentre duri la suspensió, no es concediran llicències per a noves activitats musicals, de restauració, plats preparats, autoservei, botigues de conveniència i comerços alimentaris amb degustació.

Durant aquest període, l’Ajuntament elaborarà un pla d’usos que reguli les activitats de pública concurrència amb la intenció de protegir el comerç de proximitat i assegurar una varietat d’establiments en uns carrers que seran de prioritat per als vianants. La intenció del consistori és començar les obres el juny del 2022 i que la transformació sigui una realitat a principis del 2023.

La superilla de l’Eixample també inclou el carrer de Girona, però la suspensió de llicències no afecta els locals d’aquesta via perquè aquí ja es va aprovar un pla d’usos que posa condicions a la implantació d’establiments musicals i de restauració. La normativa afecta l’àrea delimitada pel carrer de Roger de Llúria, el de Còrsega, el passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere.