Rull, Turull, Borràs i Batet en un acte de campanya a Reus


(ACN) Després de setmanes de negociacions, JxC i ERC han acordat que Junts ostenti la presidència del Parlament. En un comunicat, ERC assegura que aquest divendres en la constitució de la cambra donaran suport a la persona que JxC proposi per a la presidència.

Aquesta tarda Junts reuneix l’executiva per decidir si la cadira de la presidència parlamentària recau en Laura Borràs. Per la seva banda, la CUP veu amb “preocupació” el nom de Borràs per “l’ombra de sospita” que plana sobre ella per la seva situació judicial. Tot i això garanteixen amb els seus vots una presidència independentista al Parlament.

De fet, el nom de Borràs està en dubte entre dos càrrecs: la presidència del Parlament i la vicepresidència de la Generalitat. Diversos membres de la direcció del partit reclamen que sigui ella qui assumeixi la presidència de la cambra. En aquest cas, la cap de files a Barcelona, Elsa Artadi, podria ser la dona forta de Junts a l’executiu.

JXC reivindica la presidència del Parlament

JxC assegura que la presidència del Parlament els correspon pels resultats del 14-F, i que no han hagut de pactar ni cedir en res. De fet, des del primer moment, Junts ha reivindicat la cadira presidencial de la cambra, i va advertir a ERC que qualsevol acord naixeria “coix” si finalment la CUP obtingués aquest càrrec.

L’acord inclou que la CUP entraria per primera vegada a la Mesa del Parlament. JxC i ERC facilitaran l’elecció d’una secretaria per als anticapitalistes i els republicans assumiran una vicepresidència de la cambra.

ERC celebra aquest “primer pas” i insisteix que els treballs continuaran els propers dies per aconseguir un “acord global” que doni estabilitat i la “màxima fortalesa” tant al govern com al Parlament. Així mateix, referma el seu compromís amb la majoria independentista i d’esquerres a la Mesa, i treballa amb la “màxima responsabilitat i generositat per blindar-ho”.