Batet ha reivindicat el PSC com l’esquerra real el mateix dia que s’ha conegut l’enquesta del CIS, que apunta que Units Podem els arrabassarà el segon lloc. En aquest sentit, la cap de files socialista ha afirmat que “no vol ser la campiona de la indignació i no vol competir en enuig, sinó en acció de govern”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acompanyat Batet en l’inici de campanya. Iceta, que ha liderat un altre dels seus ja famosos balls, ha dit sobre Pablo Iglesias que “no confiarà en algú que renegui dels seus orígens comunistes”. Batet també ha remarcat que “cap altre partit no pot representar l’alternativa real i que només Pedro Sánchez és el canvi”.

Sánchez demana un “sí” al canvi

El candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, s’ha avançat unes hores a l’inici oficial de la campanya electoral i n’ha donat el tret de sortida amb un acte al vespre a la madrilenya plaça de Pedro Zerolo. Sánchez ha recordat no només la trajectòria de l’activista i regidor socialista a la capital, sinó també moltes altres fites dels governs de Felipe González o José Luis Rodríguez Zapatero, com l’extensió de l’educació o la sanitat universal, o el matrimoni homosexual. Però sobretot ha insistit que el canvi que ara necessita Espanya “no es pot deixar en mans dels que l’han bloquejat” [Podem] sinó que és “a les nostres mans” [PSOE].