La proposta de revisió d’impostos i taxes municipals per a l’any que ve no ha superat el primer tràmit, però el govern d’Ada Colau té encara fins al ple de la setmana que ve per convèncer algun grup i capgirar la votació d’aquest dijous en comissió. “Així, no”, ha etzibat la regidora Demòcrata Sònia Recasens al govern, a qui ha retret que ha perdut una oportunitat. Des de Cs, Carina Mejías ha argumentat el noa les ordenances fiscals perquè “no s’adeqüen a la situació real”.

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha acusat l’executiu de Colau de no voler dialogar amb l’oposició. “Tenen una ruta marcada i el suport dels grups els és secundari”, ha afirmat. El regidor del PP Xavier Mulleras ha dit que la proposta d’ordenances és “socialment injusta i posa traves a l’activitat econòmica”. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha criticat la “visió continuista” de la política fiscal del govern.

Gerardo Pisarello ha admès que la proposta no era de màxims i que “es pot millorar”, i ha dit que està disposat a seguir-ne parlant amb els grups “fins i tot renunciant a coses que no són de la nostra filosofia”. El cas és, però, que el calendari pressiona perquè les ordenances fiscals s’han de tenir aprovades definitivament abans de finals d’any, i els tràmits són llargs. L’any passat l’executiu no va poder aprovar-les.