macba

El projecte de pressupostos estatals (PGE) preveu destinar una partida de 20 M € al sector de la cultura i la ciència de Barcelona. Es tracta de la concreció del pacte entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa barcelonina, Ada Colau, per fer de Barcelona una cocapital en aquest àmbit.

Segons el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, aquests diners “reconeixen el desequilibri” entre la inversió municipal i l’estatal, i es dividiran en dos grans paquets. El primer (15 M €) es destinarà a la despesa corrent dels equipaments culturals i científics; i el segon (5 M €) serà per fer inversions de millora directament en museus i altres equipaments.

Moltes inversions… pendents que s’aprovin els PGE

Malgrat que Subirats ha admès que “la llista de Reis pot ser llarga” per decidir on aniran a parar les inversions, ha avançat que part dels diners podrien servir per fer l’ampliació del MACBA o per impulsar la Fabra i Coats. “Tot està per definir”, ha sentenciat el tinent d’alcalde.

A banda de decidir a quins equipaments es destinaran els diners, també cal tenir en compte que els 20 M € només arribaran a Barcelona en cas que s’aprovin els PGE. És a dir, cal que la majoria de forces del Congrés dels Diputats votin a favor dels comptes dissenyats pel PSOE i Unides Podem.