EDUARDO GARCÍA, president del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans "Indisoluble es una sola palabra que quiere decir claramente que la patria española, la nación española no puede dividirse." "El objectivo de la manifestación es evidente, defender la democracia española y defender a los españoles que estan siendo despreciados por el gobierno separatista de Artur Mas." "El movimiento separatista no van a triunfar, a pesar de todos los avances y apoyos que han conseguido en su ofensiva separatista, no van a triunfar, van a ser derrotados por los españoles, como es lógico."

Els manifestants s’han aplegat a les 11 h a la plaça d’Urquinaona i han començat a baixar per la via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume. En principi n’hi havia una cinquantena, però quan la marxa ha arrencat ja han arribat a superar el centenar. Els segueix un ampli dispositiu de seguretat policial, amb quatre furgonetes dels Mossos d’Esquadra i quatre més de la Guàrdia Urbana. A la plaça de Sant Jaume, on la manifestació ha acabat amb la lectura d’un manifest, hi havia més de 300 persones.

El motiu de la convocatòria del Moviment Cívic d’Espanya i Catalans, que ha organitzat les darreres concentracions unionistes del 12 d’octubre a Barcelona, és el Dia de la Constitució. Avui fa 36 anys de la seva aprovació. La marxa s’ha convocat per refermar davant de les institucions la vigència de la carta magna. El portaveu del moviment Eduard García ha admès que “la Constitució es pot reformar, però per la via legal i ara més aviat caldria fer-ho en sentit contrari al que demanen els separatistes”.

El moviment explica que, davant l’evolució del procés sobiranista a Catalunya, la mobilització en defensa de la Constitució se centra en la reivindicació de l’article 2 i, per això, la pancarta que presideix la marxa només duu la paraula “indisoluble”. Aquest article de la Constitució diu que la carta magna “es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comú i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l’autonomia de les nacionalitats i regions que la integren i la solidaritat entre totes elles”.