Irene Rigau ha respost al recurs que ha interposat el Ministeri d’Educació al TSJC assegurant  que la Generalitat defensarà el model d’immersió lingüística i que presentarà al·legacions en els pròxims dies i “quan surti resolució del TSJC la normalitat tornarà al sistema una altra cosa seria impensable”. “És un disbarat administratiu i polític. Un atac i el més frontal al model lingüístic” , ha dit Rigau. La conselleria va rebre aquest dimarts el comunicat del ministeri en què es demana que l’ús del castellà a les aules arribi al 50%”. Rigau ha criticat que arribant fins al 50% “no queda lloc ni per a l’ànglès ni per a altres llengües”.

Segons la consellera, el Govern espanyol els vol obligar judicialment a comunicar a 1,5 milions d’alumnes escolaritzats i als que han de matricular-se sobre la possibilitat d’escolaritzar els fills en castellà com a llengua vehicular. “Li vaig dir a Wert que era una falta de respecte a Catalunya” aquest recurs, ha dit.

Segons Rigau, és impossible que el castellà figuri com un dels requisits que té prioritat a l’hora d’assignar una plaça escolar tal com marca la llei. La consellera ha recordat que els requisits que sí que es tenen en compte durant les matrícules són la residència dels alumnes, el lloc de feina dels pares, si tenen germans al centre i qüestions personals com la salut.

Missatge de tranquil·litat a les famílies

La consellera ha enviat un missatge de tranquil·litat a les families catalanes i ha assegurat que no hi haurà canvis i que les matrícules es podran fer del 8 al 12 de maig, tal com està previst.

Picabaralla de Camacho i Mas

El recurs al TSJC ha estat motiu d’enfrontament a la sessió de control del Parlament entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho i el president, Artur Mas. Camacho ha defensat l’actuació de l’Estat i ha dit que gràcies a aquesta mesura els pares no hauran de tornar als tribunals per reclamar un sistema bilingüe. Mas li ha recordat que el model d’immersió lingüística té l’aval del Consell d’Europa i diu que és una eina de cohesió social. Mas ha acusat el PP de voler canviar Catalunya a través dels tribunals.

La FaPaC diu que l’anunci és “electoralista”

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) considera que el recurs que ha presentat el ministeri és un moviment “electoralista” del PP per lluitar contra el ascens de Ciutadans. La FaPaC ha tornat a defensar el model educatiu de Catalunya i ha reiterat l’oposició a la llei LOMCE.