Gomà ha dit que la bona sintonia entre CiU i PP era “premonitòria” per aprovar les ordenances i els pressupostos. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA  ha alertat que aquest pacte pot posar en perill del model de cohesió i d’inclusió social construït durant els darrers anys a la ciutat. Gomà ha posat com a exemple la reducció del pressupost a l’Institut Municipal de Serveis Socials o la supressió de les beques d’acollida a les escoles.

Fiscalitat “irresponsable”

Quna ha estat preguntat sobre les noves ordenances, Gomà ha dit que no n’espera un canvi en sentit positiu. Ha qualificat el projecte d’ordenances fiscals de la dreta de “fiscalitat irresponsable” i ha assegurat que una disminució d’ingressos pot posar en risc els serveis que dóna l’Ajuntament. El líder d’ICV-EUiA a la ciutat proposa una fiscalitat més redistributiva, incrementar les taxes a les rendes més altes i apostar per la fiscalitat ecològica i verda.

Gomà ha passat revista a altres temes, com la seguretat, la prostitució o la contracta de neteja. Sobre el model turístic, ha puntualitzat que la ciutat no ha d’incrementar les xifres del turisme, sinó que ha de procurar un canvi de model que posi punt final al neoliberalisme turístic.