Esquerra ha comparegut aquest matí per celebrar el moment “històric” que s’està vivint. Sergi Sabrià, portaveu d’ERC, ha valorat el resultat de les eleccions del 27-S i apunta “Esquerra ha arribat a un moment que sempre havia esperat, en què hi ha majoria inequívocament independentista al Parlament”.

Sabrià afirma que ara és el moment d’obrir un procés de “diàleg”. També diu que “el resultat és clar i a partir d’aquí, responsabilitat”, en referència a la CUP. Els republicans no volen entrar ara en el debat de “noms” per a la presidència de la Generalitat, però asseguren que no tenen la intenció, en aquests moments, de desviar-se del “full de ruta” que ha de portar a la independència. En aquest sentit, consideren que s’ha de formar un “govern de concentració fort”, i estenen també la mà a Catalunya Sí que es Pot.

El portaveu independentista recorda que “el 2012 el mandat era posar les urnes i les hem posat. Ara el mandat també ha estat molt clar: hi ha majoria independentista i, per tant, ara el que cal fer ja no és preguntar o pensar en un referèndum, sinó fer la independència”. També apunta que la interpretació de la premsa internacional és de victòria.