Ciutadans ha celebrat l’augment de vots i la suma de 16 diputats al Parlament i ha destacat els bons resultats del partit a l’àrea metropolitana, amb victòries a l’Hospitalet, Gavà, Castelldefels o Sant Boi. La futura cap de l’oposició ha assenyalat que l’antic “cinturó roig és ara el cinturó taronja” i ha anunciat que trucarà als líders dels partits que no són partidaris a la independència perquè, segons Arrimadas, “amb tots els matisos ideològics que podem tenir, crec que és hora de sumar”.

La líder de Ciutadans considera que els resultats del 27-S han deixat “una societat partida en dos”, ha reiterat la petició d’unes segones eleccions i ha criticat que la manca de llei electoral catalana ha portat el país a una “situació de bloqueig institucional”.

Rivera: el bipartidisme “no serveix per resoldre els problemes”

Amb una lectura de cara a les eleccions generals del desembre, el president del partit, Albert Rivera, ha assenyalat que el bipartidisme “no serveix per resoldre els problemes” i ha dit que “no hi haurà una Espanya unida i regenerada si no resolem el problema català”.

El partit, fundat fa una dècada a Catalunya, busca un lloc al Congrés i espera que el resultat del 27-S li faci de trampolí per aconseguir bones xifres: “Hem de seguir treballant per aquest projecte comú i estic content que sigui fruit d’un partit nascut a Catalunya […] perquè aquest projecte és compatible amb un gran projecte per a Espanya”.