Les terrasses són uns actius desaprofitats de la ciutat

. Aquesta és la conclusió a la qual van arribar Hilaire Basse i Óscar Jorge, els cofundadors d’Atiko. La gent que no té la sort de tenir-ne a casa sovint desitja poder-ne gaudir en esdeveniments especials, i els propietaris de terrasses no sempre les aprofiten. Amb aquesta iniciativa “tothom hi guanya“, explica Basse. “Els amfitrions poden guanyar diners extra (el preu mitjà és d’uns 200 euros per reserva) i els convidats poden gaudir de les vistes de Barcelona en un lloc privat i particular”.

Els impulsors són conscients que el projecte pot despertar queixes de veïns que han d’aguantar sorolls a altes hores de la nit, però volen fugir d’aquesta classe d’activitats. “Nosaltres aconsellem que les reserves durin com a màxim fins a les 23 h per no entrar en conflicte” comenta Jorge. A banda d’aquest no hi ha gaire més límits. Correspon als propietaris establir, si volen, més normes. S’hi poden fer des de classes de ioga fins a afterworks.

Un mes després de la seva arrencada en línia, Atiko ofereix prop de 20 terrasses a la seva pàgina web. De moment només funciona a Barcelona, però, si la resposta és bona, Basse i Jorge ja han posat els ulls en altres ciutats de l’estat espanyol, com Madrid, i fins i tot algunes de la resta d’Europa, com París.