Després de detectar i comprovar que no s’estava complint el servei encomanat, el consistori va obrir un expedient informatiu i després un expedient sancionador, el 20 de juny, amb què s’ha arribat a la suspensió del contracte. Marsegur va guanyar un concurs públic l’any passat al qual es van presentar 11 empreses i aquesta suposadament va ser la millor oferta.

El consistori va rebre, a més a més, les queixes d’un treballador de Marsegur que denunciava l’incompliment del conveni col·lectiu del sector i del mateix contracte amb l’empresa. “Vam demanar en quines condicions s’havia subrogat el personal i no vam obtenir cap resposta” ha explicat la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz. Per això van remetre el cas a Inspecció de Treball.

La tinent d’alcalde assegura que han usat totes les eines que tenen a l’abast “per impedir que una empresa que incompleix les condicions laborals dels treballadors, però també el compliment del servei que ha de prestar, pugui seguir servint a l’Ajuntament”. Tot i això, Ortiz assegura que és important que Inspecció de Treball faci un seguiment del cas, i reclama que s’ampliïn els recursos per evitar que es repeteixi una situació similar.