Les autoritats ja han donat el tret de sortida a l’Automobile Barcelona 2021. El rei Felip VI, rebut amb una protesta de rebuig contra la seva presència a les portes de Fira de Barcelona, ha inaugurat el saló coincidint amb la vigília de l’1-O al costat del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. En representació del govern de la Generalitat de Catalunya hi ha assistit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Tots tres han participat en la fotografia d’autoritats i han fet una passejada per les instal·lacions del recinte per visitar alguns dels estands que hi ha.

En el primer dia del saló ha destacat l’absència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui no hi ha assistit per motius personals, segons fonts coneixedores. En representació de l’Ajuntament de Barcelona hi ha anat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Automobile Barcelona 2021

Per part del govern català ho ha fet el conseller Torrent. El titular d’Empresa i Treball ha assistit a l’esmorzar inaugural de la fira, però durant el besamans del rei ha romàs a l’altre extrem de la sala i no ha saludat ni Felip VI ni el president Sánchez en el moment de la fotografia.

Felip VI i Sánchez inauguració automobile barcelona 2021

L’Estat impulsarà l’electrificació de les flotes

La jornada inaugural de l’Automobile ha vingut acompanyada d’anuncis i promeses per part del Govern espanyol. Pedro Sánchez s’ha compromès a un pla dotat amb 50 milions d’euros per impulsar l’electrificació de les flotes de les grans empreses, així com la creació d’un òrgan per coordinar el desplegament de les infraestructures de recàrrega a Espanya. Ho ha dit durant la reunió amb la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC), en el marc del saló internacional.