Les obres per reformar la ronda de Sant Antoni començaran passades les vacances de Nadal, el 8 de gener, i s’allargaran durant 16 mesos. Tot i la divisió inicial entre comuns i socialistes en el mandat anterior, finalment el govern municipal del PSC tirarà endavant, sense canvis, el projecte que va aprovar Ada Colau al març. Això sí, “hi ha haurà elements que es modificaran en el futur, però que no són d’estructura substancial”, puntualitza el regidor de l’Eixample, Jordi Valls.

Un vial de plataforma única

El govern de Collboni avisa que la prioritat és enllestir les obres al més aviat possible per acabar amb la “paralització” del projecte. Una vegada executada la reforma, el consistori estudiarà com mantenir “ordenada” la zona tenint en compte els usos que en faci la ciutadania, ja que la futura ronda de Sant Antoni (entre els carrers de Floridablanca i Villarroel) serà un gran plaça de plataforma única per on no podran passar cotxes, però sí bicicletes.

Puc posar d’exemple Consell de Cent: la infraestructura existeix, però s’ha de gestionar i crear un nou ordre”
Jordi Valls, regidor de l’Eixample

Valls ha explicat que estaran molt atents a les necessitats que sorgeixin al voltant de la càrrega i descàrrega, la mobilitat de bicis i patinets i la ubicació de les escombraries del nou vial pacificat.

Un únic carril bus de baixada

On sí que podran circular vehicles, únicament autobusos, és al tram més inferior de la ronda, ja tocant el Mercat de Sant Antoni (entre els carrers de Villarroel i del Comte d’Urgell). Passaran per un únic carril de baixada que estarà ubicat junt a un cordó per a la càrrega i descàrrega, que finalment se situarà a la banda del districte de Ciutat Vella per satisfer una petició dels comerciants de la zona.

El projecte també engloba la renovació del carrer de Tamarit i la plaça del Dubte. El pressupost total és d’11,6 milions d’euros.

Demanen confiança al veïnat

Aquest dilluns a la tarda, l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit amb el veïnat de la ronda de Sant Antoni per comunicar-los la data d’execució de les obres i les possibles afectacions que pugui haver-hi al barri mentre s’executin. “Hem fet molta pedagogia, tant a l’Eixample com a Ciutat Vella, del que farem”, ha dit el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, que demana “un marge de confiança” als veïns per poder executar les obres.

Comparteix a: