Segons la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, els pressupostos duts a votació són “els que necessita la ciutat”. Uns comptes que ha recordat que són “expansius, inversors i socials”. Es tracta dels tercers pressupostos des que CiU va entrar al govern i, per tant, assegura Recasens, ja s’han pogut establir les bases d’un model “amb unes finances solvents i sanejades”, que persegueix l’estabilitat econòmica “en una conjuntura molt adversa”. Ha destacat que el compromís amb la liquiditat i el pagament a 30 dies ha enfortit la institució i que continua sent aquesta una mesura “irrenunciable”. Recasens ha afegit que els comptes per a 2014 garanteixen “la prestació dels serveis i l’execució de les polítiques públiques orientades al progrés social i econòmic de la nostra ciutat”. I ha sentenciat: “Avui no hi ha millor eina al servei de la política social que tenir unes finances sanejades i un pressupost ben dotat”.

El pressupost del govern de Trias puja a 2.574 milions d’euros, fet que suposa un increment de l’11% respecte del l’anterior, “sense augment dels tipus impositius i sense incórrer en situació de dèficit tal com marca la llei”. Recasens ha dit que se sustenten en els principis que els van definir des d’un bon principi: la sostenibilitat, l’estabilitat, la capacitat d’inversió i la liquiditat. “Garanteixen que la incipient reactivació econòmica i social que comença a viure la ciutat no decaigui ni es freni” i tenen, ha assenyalat, uns objectius i prioritats ben definits. Per aquest ordre: l’atenció a les persones, la reactivació econòmica i la regeneració urbana. Recasens ha explicat que un 47,5% dels recursos ordinaris es destinaran a garantir la protecció i atenció social dels ciutadans, especialment els més vulnerables. D’aquesta manera s’aconseguirà, ha dit, evitar l’existència de llistes d’espera en el servei d’atenció domiciliària, incrementar les ajudes a les famílies, les places d’allotjament i el volum d’usuaris de teleassistència.

També creixen un 10,9% els recursos propis en educació, “per garantir el 10% de la cobertura de les beques menjador que se sol·liciten”. I augmenta també la inversió en transport públic. El gran repte, no obstant, és, segons Recasens, l’ocupació. “Tenim una xacra i hem de destinar-hi tots els esforços”. El suport a l’emprenedoria, la innovació i la projecció internacional es reforça -ha remarcat la segona tinenta d’alcalde- amb un únic objectiu: la generació de llocs de treball.