JOAN TRULLÉN, regidor del PSC "Passem de governar en minoria a governar contra la majoria. Una demostració, si se'm permet la ironia, de bon talant negociador i brillant política de mà estesa." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Vostès saben que no es pot governar contra la majoria. Es pot manar, per decret, però no governar. Vostès manen per decret però no governen Barcelona". JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Senyora Recasens, respecti la nostra intel·ligència. Com se'ls acut, si volen negociar realment, desestimar totes les al·legacions. Clar, vostès no volen negociar res". SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Vostès diuen que manem per decret, que manem en contra de la majoria, diuen... Nosaltres el que intentem és governar a favor de la ciutat". JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Com que estem en converses aquests dies amb el govern i seguirem negociant fins al proper plenari, nosaltres votarem a favor, no?"

El PSC, el PP i ICV-EUiA han votat, de nou, en contra dels comptes municipals i han lamentat que se’ls hagin rebutjat totes les al·legacions presentades. També han acusat l’executiu de Xavier Trias de governar contra la majoria. Només Unitat per Barcelona, la coalició liderada per Esquerra, ha votat a favor dels comptes perquè encara negocia amb el govern. La tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, ha dit que opten per la qüestió de confiança amb tota normalitat per no bloquejar la ciutat.

El socialista Joan Trullén ha dit que el govern de Xavier Trias “ha passat de governar en minoria a governar contra la majoria”, una idea que també ha plantejat el popular Xavier Mulleras, que ha dit que els pressupostos s’han fet “contra la majoria”. L’ecosocialista Joaquim Mestre ha dit que el govern no té voluntat de negociar res i que fa temps que va decidir que miraria d’aprovar els pressupostos a través d’una qüestió de confiança.

El debat de la qüestió de confiança es farà al plenari del 29 de novembre. El govern hi portarà el pressupost vinculat a la qüestió. Si els comptes queden rebutjats, com tot fa pensar, l’oposició tindrà un termini de 30 dies per presentar un govern alternatiu amb majoria i un candidat a l’alcaldia. Si no es posen d’acord, passats els 30 dies el pressupost del govern quedarà automàticament aprovat i l’alcalde, ratificat.

Barcelona ha funcionat aquest 2013 amb el pressupost prorrogat, perquè el govern no va aconseguir sumar el consens necessari per aprovar-lo, tot i que no es va plantejar el recurs de la qüestió de confiança.