“Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d’altres que ens precedeixen han hagut d’agafar. El camí de l’exili”. Amb aquestes paraules comença una carta oberta a la militància d’ERC, signada per la secretària general del partit, Marta Rovira.

Aquest divendres al matí estava citada a declarar davant al Tribunal Suprem, on el jutge Pablo Llarena ha de revisar les mesures cautelars de Rovira i també de Rull, Turull, Romeva, Bassa i Forcadell, però Rovira no s’hi ha presentat. A l’hora de la compareixença, ERC ha fet pública la carta.

“Sento tristor, però molt més trist hauria sigut viure silenciada interiorment. Sentir la meva llibertat d’expressió censurada per uns tribunals que intimiden i que apliquen -descaradament- criteris polítics”, continua la republicana. Admet que “l’exili serà un camí dur”, però afegeix que és “l’única forma” que té de recuperar la seva veu política.

Rovira també hi afegeix arguments personals: “Tinc una filla, l’Agnès. Les mares sabeu com me l’estimo. I com de fort és el sentiment de donar-li tot el que li pugui donar. L’exili em permetrà fer-li de mare, i s’ho mereix. Molt”.

Rovira continuarà com a secretària general d’ERC

En l’escrit, Rovira afirma que mantindrà el càrrec de secretària general d’ERC, “un partit que estimo, que ha donat tant al país i que encara ha de donar molt més”, escriu. I fa una crida a la militància a no tenir rancúnia ni ressentiment contra ningú ni contra res. “Només des del respecte i de l’amor cap a tots els ciutadans i totes les opinions bastirem canvis radicals i profunds. Només des del treball conjunt aconseguirem una república per a tots”.