Aquest divendres les tres exdiputades d’ERC, juntament amb Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull, acudeixen al Tribunal Suprem per citació del magistrat Pablo Llarena, que en revisarà la lliberta condicional. De fet, tant Forcadell com Bassa ja van entrar en presó preventiva.

En un comunicat, Esquerra denuncia que les citacions d’aquest divendres són “una mostra més de la voluntat de segrestar la democràcia” per part de l’Estat espanyol. I en aquest escenari, Rovira, Forcadell i Bassa renuncien a l’escó per “no interferir en l’activitat democràtica del Parlament i no ser un obstacle a la seva sobirania”.

“Les diputades deixen clar que no volen que la seva situació personal condicioni l’activitat normal del Parlament i que cap jutge pugui fer xantatge a la voluntat democràtica del poble de Catalunya. Per sobre els noms concrets hi ha un projecte compartit”, conclou el comunicat.

La decisió s’ha fet pública just després de la primera volta de la sessió dinvestidura fallida de Jordi Turull, que no ha rebut el suport necessari de la CUP per convertir-se en president de la Generalitat.