Una de les incògnites de la protesta contra l’ampliació de l’aeroport era saber quins polítics hi assistirien finalment. Contra el que s’havia insinuat fa uns dies, finalment cap membre del govern de la Generalitat ha participat en l’acte d’aquest diumenge al carrer de Tarragona. De fet, la possible presència de consellers a la manifestació va ser un dels detonants perquè el Govern espanyol fes marxa enrere i suspengués la inversió per ampliar la infraestructura aeroportuària.

L’absència de polítics ha estat celebrada per la filòsofa Marina Garcés, qui ha declarat: “Gràcies, polítics, per no haver vingut a la manifestació. Feu la vostra feina i deixeu que les lluites siguin dels que se les creuen“.

Colau no assisteix a la manifestació

Tampoc l’alcaldessa, Ada Colau, hi ha assistit, tot i que sí que hi ha donat suport—a través d’Instagram. Ha agraït l’assistència dels manifestants a la protesta “per defensar la vida”. En la seva publicació ha afirmat que cal “protegir el nostre territori i biodiversitat”, “invertir en una mobilitat eficient no contaminant” i “tenir un aire net, saludable i respirable”, entre d’altres.

Colau a instagram sobre protesta la Ricarda

Alguns regidors de l’Ajuntament, però, sí que han assistit a la concentració. És el cas de la segona tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz. Ha destacat que des de la ciutat fa temps que es treballa per aconseguir que “Barcelona sigui líder en la resposta amb els problemes i reptes del segle XXI perquè sigui una ciutat habitable”. Sanz ha explicat que hi ha anat a títol personal i per escoltar el que diu la ciutadania.

També hi ha assistit el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que ha assegurat a Twitter que ha estat “emocionant” retrobar-se amb els carrers plens de gent.

Tuit de suport d’Ernest Maragall (ERC)

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, no ha anat a la concentració però ha publicat un tuit en suport de la protesta. Destaca que es tracta d’una “gran operació immobiliària sense consideració ambiental, turística o de model econòmic”. A més, insisteix que cal un sistema aeroportuari català. Altres membres d’Esquerra Republicana, en canvi, sí que hi han assistit. En un tuit del partit s’hi poden veure, entre d’altres, Raül Romeva i Elisenda Alamany.

Membres de la CUP també hi han participat

En la protesta també hi han participat membres de la CUP, que han celebrat a través de les xarxes socials la resposta de la ciutadania, que han qualificat com a “victòria ecologista”. La representant del partit, Eulàlia Reguant, ha remarcat la importància d’aturar el projecte definitivament.

L’alcalde del Prat celebra la participació

En la concentració també hi ha participat l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, que ha destacat la gran participació en la protesta i la satisfacció de veure la gent del carrer i que tots els pratencs van “a l’una” defensant el territori.