ampliació aeroport barcelona

El president d’Aena, Maurici Lucena, assegura que el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat queda “en suspens fins d’aquí a cinc anys”. En una entrevista a Notícies en Xarxa, a betevé, Lucena ha explicat que l’anunci del Govern espanyol de suspendre el projecte significa que la inversió a l’aeroport de Madrid-Barajas continua endavant, i que a Barcelona caldrà esperar cinc anys per veure “si les circumstàncies han canviat i hi ha un substrat polític que veu més adequada la inversió”.

El responsable de l’ens aeroportuari ha asseguratque està “molt decebut” perquè Aena no pugui tirar endavant l’ampliació de l’aeroport. “És una llàstima per a Barcelona i Catalunya”, afirma. Lucena creu que l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat té una “connotació ambiental complexa” que no es pot tirar endavant sense la “convicció” del govern de la Generalitat.

El govern coneixia l’afectació ambiental “des del principi”

Lucena ha assegurat, en declaracions a diferents mitjans, que el govern sabia “des del principi” que el projecte tenia una afectació ambiental, i que, tot i això, es va arribar a un acord per tirar-lo endavant a principis d’agost. Considera, però, que el suport de la Generalitat al projecte ha quedat en dubte arran de les darreres declaracions del govern català. D’una banda, per la petició del president, Pere Aragonès, a Aena perquè rectifiqués el projecte que suposava la desaparició de La Ricarda. I, de l’altra, les declaracions d’aquest dimecres de la portaveu, Patrícia Plaja, que no descartava que algun membre del govern participés en la manifestació del 19 de setembre contra el projecte.

La vicepresdienta Díaz no en té competències

Sobre les discrepàncies dins del Govern espanyol per tirar endavant l’ampliació, Lucena creu que la posició de l’executiu és de “suport total al projecte”. Considera que el plantejament de la vicepresidenta Yolanda Díaz, que qualifica la suspensió de “gran notícia”, és “una opinió” i recalca que “no té competència en matèria aeroportuària”.