El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per traslladar-li el malestar per “l’inusual operatiu” policial d’aquests dies al voltant del Parlament de Catalunya. Torrent considera que, amb un desplegament inèdit com aquest, amb els cossos de seguretat de la Policia Nacional al Parc de la Ciutadella, n’haurien d’haver informat prèviament. Per Torrent, el fet de no haver informat de l’operatiu representa una “deslleialtat institucional”.

Des del 22 de gener s’ha observat que la Policia Nacional està de forma permanent al Parc de la Ciutadella, fent aparentment tasques de vigilància en diferents punts del recinte on té la seu el Parlament de Catalunya. S’ha arribat a inspeccionar fins i tot el clavegueram del recinte. La Policia Nacional ha reconegut aquests dies que s’ha augmentat la presència policial en previsió que hi pugui haver mobilitzacions socials en els pròxims dies, però des dels Mossos, a qui correspon la protecció del Parlament, han assegurat que no hi ha en marxa cap operació conjunta.

Torrent assegura que la presència de la Policia Nacional de forma permanent ha provocat una alarma innecessària en el personal del Parlament així com als treballadors d’altres equipaments que hi ha la Parc de la Ciutadella o als seus usuaris.

Per això, el president del Parlament ha demanat que els òrgans de govern del Parlament siguin informats de manera urgent de les causes i dels objectius que justifiquen aquest operatiu policial. També exigeix que es garanteixi el normal funcionament de la institució, per la inquietud mostrada per treballadors i diputats del Parlament.