Carles Puigdemont ha assegurat aquest diumenge que té “plena confiança” en els negociacions de JxC i ha dit que “totes les parts hem de fer tot el que sigui possible i estigui a les nostres mans perquè el resultats dels acords respecti la decisió del 21-D”. El líder de JxC ha fet al·lusió així a l’oferta que la formació ha posat sobre la taula, una moció de confiança a mitja legislatura, perquè la CUP doni suport a la investidura proposada per JxC. Segons publica ‘El Periódico’, els cupaires avancen que aquesta oferta, per ella mateixa, no els farà modificar el posicionament pres fins ara.

El líder de JxC ha remarcat que la seva formació és la que “més esforços” ha fet “per evitar que hi hagi unes eleccions”. De fet, per a Puigdemont la repetició dels comicis seria entesa com el “resultat d’un bloqueig per part de l’Estat espanyol” a totes les opcions que ha sospesat el Parlament.

Puigdemont demana paciència

Puigdemont entén que hi hagi una part de l’electorat que estigui impacient i que reclami als polítics que facin efectiu els resultats del 21 de desembre. “És normal que si encara no hi ha acord entre les forces sobiranistes la població ens digui: ‘Nosaltres hem fet la feina, què feu vosaltres?’. No és fàcil. Demano una mica més de paciència. Intentem fer compatible la necessitat d’un govern que comenci a treballar amb el respecte al sentit de la votació del 21-D“, conclou.

JxC, ERC i la CUP coincideixen a Ginebra

Una delegació de JxC ha viatjat a Ginebra per participar, com Puigdemont, al Festival Internacional de Cinema i Fòrum sobre els Drets Humans. Aquest diumenge també hi ha viatjat una delegació de la CUP que té previst participar a la mateixa cita cinematogràfica i anar, també, a la seu de les Nacions Unides, que acollirà diversos debats i fòrums per abordar la situació política catalana.

Precisament a la seu de l’ONU hi participarà la republicana Meritxell Serret, que va renunciar com a diputada estant a Brussel·les. Serret està convidada a una conferència juntament amb Txell Bonet, la dona de Jordi Cuixart. Qui també participarà en una taula rodona amb diversos juristes serà el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro.