CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat "Quan hi hagi properes convocatòries a les urnes, sigui pel referèndum que celebrarem el 2017 de manera indefectible. Però que sapigueu que després del referèndum hi haurà eleccions altres eleccions, i que aquest no país que s'ha de governar de manera exemplar i que no ha de tenir res a veure a com ens ha governat la política espanyola."

Puigdemont ha volgut esvair qualsevol dubte i ha assegurat que s’ha de tenir tot preparat per celebrar el referèndum d’aquí a nou mesos. També ha afegit que es pot accelerar el calendari per evitar que la votació quedi encallada en procediments legals i polítics.

Amb aquesta declaració d’intencions, Puigdemont ha respost les declaracions de la presidenta del Consell Nacional del PDECat. En una entrevista al diari ‘Nació Digital’, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha dit que “cal ser realista perquè l’acció de l’Estat espanyol pot paralitzar la votació”. En aquest cas, Conesa es mostra partidària de repetir les eleccions.

El president del govern català també ha proposat crear un pacte nacional pel referèndum en la cimera convocada pel 23 de desembre.