Zoido ha argumentat que no podia anar a la trobada del juliol perquè aquell dia té una reunió amb ministres de l’Interior de tres països i per això ha convidat la Generalitat a pactar una ordre del dia i una data alternativa per reunir-se. Puigdemont accedeix a canviar la data, però avisa que no acceptarà més retards, ni un canvi significatiu en l’ordre del dia que ja hi havia previst. El president també s’ha felicitat perquè la seva decisió ha provocat la reacció del govern espanyol.

El ministre ho ha dit en resposta a una pregunta al portaveu d’ERC al Congrés Gabriel Rufián, que li ha demanat la dimissió “per miserable i irresponsable”. Rufián ha acusat el Govern espanyol de no convocar la Junta ni permetre la incorporació de 500 mossos perquè “no li agrada el que voten els catalans” i ha demanat a Zoido que “no torni a jugar amb la seguretat de la ciutadania”.

Al Congrés, el ministre ha culpat la Generalitat de la situació, ja que assegura que si no s’han convocat les places és perquè el govern català “des de Catalunya no s’han assegut a dialogar”. Ha explicat que el tema es va tractar a la conferència de presidents a la qual Puigdemont no va assistir. Tot i això, s’ha mostrat disposat a negociar una solució per poder fer la convocatòria de noves places.