El PSC ha estat la força més votada a Barcelona en les eleccions del 14 de febrer. Els socialistes no guanyaven unes eleccions catalanes a la ciutat des de les del Parlament de Catalunya del 2003. De fet, amb el 23,5 % dels vots, la candidatura de Salvador Illa millora els resultats obtinguts per Maragall (20,4 % dels vots).

ERC i Junts per Catalunya repeteixen les segona i tercera posicions obtingudes el 21-D, respectivament. En comú Podem ha igualat pràcticament els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya del 2017, amb el 9,2 % dels vots dels barcelonins. Vox ha irromput al 14-F com a cinquena força a la ciutat (7,1 %). La CUP hi ha quedat a poques dècimes de distància, amb el 6,9 % de les paperetes. Ciutadans, que va ser la força més votada a Barcelona el 2017, ha quedat relegat a la setena posició. El PP ha obtingut uns resultats (5,3 %) similars als del 21-D (5 %).

El 14-F deixa un mapa de Barcelona bicolor

Els resultats de les eleccions a Catalunya del 2021 pinten de dos colors el mapa de districtes de Barcelona. El PSC ha estat la primera força en sis dels 10 districtes, formant un cinturó des del Llobregat fins al Besòs. En canvi, Junts per Catalunya tenyeix les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i l’Eixample.

El 21-D del 2017 tres partits van pintar el mapa de districtes de Barcelona. Ciutadans va ser la primera força en set dels 10 districtes de la ciutat. Junts per Catalunya va guanyar a l’Eixample i Gràcia i ERC va imposar-se a Sants-Montjuïc.

1999 i 2003, les últimes eleccions en què el PSC va guanyar a Barcelona

En les quatre primeres eleccions al Parlament de Catalunya de la democràcia, el PSC va quedar en segona posició a Barcelona, per darrere de CiU. Els socialistes van guanyar a la ciutat en els comicis del 1999 i el 2003. Després d’aquelles votacions, el PSC va recular posicions fins quedar com a quarta força el 2012 i el 2017.