ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "BTV no és l'únic instrument que té l'Ajuntament de Barcelona, tenim una freqüència i pensem que està infrautilitzada. Ho hem dit sempre: Barcelona no utilitza la capacitat de la freqüència que té i, per tant, entenem que cal fer una política audiovisual integral." GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Amb 13 milions es pot fer una televisió i una ràdio? És preocupant el seu model integral. El model integral aplicat a la COM va ser la desaparició de la COM. Espero que el seu model integral amb el PP no sigui la desaparició de BTV." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Creiem que qualsevol modificació del model audiovisual municipal ha d'aconseguir un nivell de consens ampli dins l'Ajuntament, això vol dir treballar-ho conjuntament des de l'inici, arribar a acords." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "Desvirtuar la xarxa audiovisual local ni tampoc la seva intenció d'incorporar la ràdio dins de BTV." JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "BTV podria, amb l'actual estatuts d'ICB, tenir una ràdio. Creiem que podem usar sinergies de BTV, de les televisions locals, per diferents qüestions que estem desenvolupant des de l'Ajuntament de Barcelona."

La Comissió de Presidència ha aprovat amb els vots favorables de CiU i el PP redactar un nou projecte audiovisual de Barcelona que integri els mitjans de comunicació municipals. Una de les novetats seria la creació d’una emissora de ràdio municipal que ocuparia la freqüència de La Xarxa Ràdio.

Joaquim Forn (CiU) ha dit que el govern municipal té la responsabilitat de definir un projecte audiovisual per a Barcelona i ha dit que per tenir una ràdio municipal, no caldria modificar els estatuts d’Informació i Comunicació de Barcelona (ICB). El primer tinent d’alcalde ha demanat una visió més àmplia dels mitjans i ha demanat utilitzar sinergies de BTV amb els webs municipals “des d’una visió transversal”. Forn ha defensat l’origen de la proposta, perquè és més fàcil que es treballi des d’una proposta del govern que no pas “asseure’s i començar a treballar sobre un full en blanc”.

Per la seva banda, Àngels Esteller (PP) s’ha mostrat partidària d’unificar Barcelona Televisió amb “elements radiofònics”, ja que l’Ajuntament té una freqüència que està “infrautilitzada”. L’edil popular s’ha mostrat oberta a modificar estatuts existents per redactar el nou projecte.

L’oposició hi vota en contra

PSC, ICV-EUiA i UxB (ERC+Dcat+Rcat) s’han posicionat contra el nou projecte audiovisual de Barcelona. Gabriel Colomé (PSC) ha demanat conèixer més detalls sobre la proposta i com s’integrarà una ràdio a BTV quan la dotació municipal destinada a l’emissora s’ha reduït en els darrers anys. “Han reduït pressupost de BTV amb emissió de 24 hores i volen una ràdio emetent 24 hores?”, ha preguntat.

Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha demanat que el projecte es treballi des de l’inici conjuntament amb la resta dels grups i que no surti d’un acord CiU i PP. Mestre ha dit que els temes audiovisuals en relació amb la comunicació “necessiten un ampli consens per evitar que sigui objecte d’un debat partidista”. Joan Laporta (ERC+Dcat+Rcat) creu que la mesura busca desvirtuar la xarxa audiovisual local i no considera convenient integrar la ràdio dins de BTV.