Més d'un s'ha aturat aquesta tarda per observar una imatge del riu Besòs força diferent de la de fa uns dies. "Anava una mica sec i amb les tempestes d'aquests dies ha pujat el nivell." "El veig una mica més pujat, un metre o una cosa així." El cabal del Besòs ha passat de poc més de set metres cúbics per segon aquest dilluns a 67 metres avui. Per precaució, fins i tot, s'ha restringit el pas al passeig que voreja el riu. Una prohibició que no tothom ha seguit. El Llobregat també ha augmentat de manera significativa el cabal i, des de dilluns, ha multiplicat per 29 la quantitat d'aigua. La pluja d'aquests dies ha estat especialment beneficiosa ja que les reserves d'aigua del país eren força baixes. RAÚL MARCOS, anàlisi de meteorologia adversa de la UB "En caure de forma moderada i feble la terra la pot absorbir i es canalitzen bé per acabar als embassaments. A diferència de les tempestes d'estiu, que són fortes, cauen en poca estona i no donen temps a la terra a absorbir l'aigua." Tot i això els nivells dels pantans que abasteixen Barcelona ronden el 50% de capacitat. Unes quantitats que disten i força de les que es van registrar l'any passat durant les mateixes dates. Llavors, de mitjana, se superava el 80%.

Les pluges enregistrades al llarg d’aquesta setmana han estat molt beneficioses per incrementar les reserves hídriques dels embassaments de les conques internes de Catalunya, que són les que abasteixen la ciutat i que es troben a la meitat de capacitat. De fet, aquest any s’han rregistrat uns 136 litres per metre quadrat a Barcelona. Durant el 2012 no es va assolir aquesta quantitat fins el mes de juliol.

Els rius propers a Barcelona s’han beneficiat d’aquestes precipitacions i han incrementat el cabal de forma molt important. El riu Besòs, per exemple, dilluns tenia un cabal de 7,4 metres cúbics per segon i aquest dimecres ha arribat als 88 metres cúbics per segon. Ha multiplicat el cabal per 12 en tan sols dos dies. Dit d’una altra manera, en tres dies ha passat de tenir una alçària de 25 centímetres a tenir-ne 119. El riu Llobregat ecara ha augmentat de forma més espectacular i ha multiplicat el cabal per 29 en tan sols dos dies. Dilluns tenia 2,7 metres cúbics per segon i dimecres,  79.

Les quantitats de pluges enregistrades a l’estació meteorològica de BTV van ser de 1,2 litres per metre quadrat dilluns, 37,2 litres per metre quadrat dimarts i 21,2 fins a quarts de 10 del matí d’aquest dimecres. Protección Civil a Barcelona ha rebut, durant la nit de dimarts a dimecres, 15 avisos al telèfon d’Emergències 112.