travessia de sant antoni

L’Ajuntament de Barcelona busca empreses que facin els primers enderrocs a la Vila de Gràcia per acabar guanyant habitatge públic. En concret, l’Institut Municipal d’Urbanisme ha tret a concurs els treballs de desconstrucció de dos blocs (els números 12 i 12 bis) a la travessia de Sant Antoni. És un vial paral·lel al carrer Gran de Gràcia, que connecta el carrer d’Astúries amb el del Montseny i que està inclòs en els plans de l’Ajuntament per aconseguir 30 pisos públics a la Vila de Gràcia.

L’enderroc dels blocs de la travessia de Sant Antoni (que té un pressupost de 235.000 €) permetrà guanyar un solar on el consistori construirà un edifici de 13 habitatges protegits. Una part del solar també es destinarà a ampliar la zona verda de la plaça d’Anna Frank perquè passi dels 730 m² actuals a més de 1.000. No hi ha encara un calendari concret per als enderrocs de la travessia de Sant Antoni, però sí que se sap que els treballs duraran poc més de dos mesos.

Una altra finca anirà a terra

A banda dels números 12 i 12 bis de la travessia de Sant Antoni, els plans de l’Ajuntament preveuen que vagi a terra una finca al carrer de l’Àngel per aixecar-hi pisos públics, com també en un solar que hi ha al carrer de Jaén. A més, el consistori va reservar un altre solar (també al carrer de Jaén) per fer-hi equipaments; aquí hi ha la possibilitat que s’acabin aixecant 35 pisos públics més, en aquest cas dotacionals.

L’operació neix després que l’any 2020 el govern municipal (amb el suport d’ERC) renovés la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l’entorn de la rambla de Prat, que preveia inicialment allargar aquest carrer fins a Torrent de l’Olla. Per fer la prolongació s’haurien hagut d’enderrocar 15 finques amb 91 habitatges, que estaven afectades pel PGM, però finalment el Ple de l’Ajuntament va decidir desafectar totes aquestes finques.