Els grups de PP i Vox a l’Ajuntament han lamentat la marxa del Gran Premi de Fórmula 1 a Madrid, que atribueixen a l’herència deixada pel govern d’Ada Colau i per l’independentisme. Tots dos partits han fet una crida a l’alcalde Jaume Collboni perquè Barcelona faci una aportació econòmica suficient per convèncer els organitzadors de l’esdeveniment de quedar-se a Catalunya.

PP: “No ens estranya que Barcelona pugui perdre el Gran Premi”

“Que Barcelona pugui arribar a perdre el Gran Premi de F1 ens preocupa, ens fa pena i ens dol, però no ens estranya”, ha lamentat el portaveu del grup popular, Juan Bautista Milián. El regidor creu que és el resultat d’haver fet la guerra al vehicle privat i haver retirat recursos del certamen des del consistori. Milián ha defensat el model madrileny de “llibertat i oportunitats” i ha reclamat a l’alcalde de Barcelona que posi diners per a la celebració del Gran Premi. “L’Ajuntament continua atrapat per les cadenes del colauisme que fan que per ideologia es menyspreï totes les oportunitats de la ciutat”, ha etzibat.

Madrid acollirà el Gran Premi de Fórmula 1 a partir del 2026 amb la incertesa del futur de Montmeló
La Generalitat defensa que continua negociant per ampliar el contracte per al Circuit de Catalunya, que expira d’aquí a dos anys

Vox considera que hi ha manca de seguretat jurídica

En la mateixa línia, Gonzalo de Oro, líder de Vox al consistori, ha situat Barcelona en una situaació complicada, i ha apressat l’alcalde a moure fitxa perquè el certamen es quedi a Catalunya. “Una de les formes que té Barcelona de lluitar perquè això no es perdi és tenir seguretat jurídica, tranquil·litat i que Catalunya no estigui sempre a les notícies pels problemes amb el separatisme”, ha apuntat De Oro.