El Grup Municipal del Partit Popular exigirà a l’equip de govern que suspengui la cessió d’ús de l’antiga comissaria del carrer de Nil Fabra al Casal Popular Tres Lliris. Els populars han anunciat que portaran una proposició al proper consell plenari per deixar sense efecte el conveni aprovat recentment per la Comissió de Govern i que habilita el Tres Lliris a continuar fent servir les instal·lacions, ubicades al barri de la Vila de Gràcia, durant quatre anys més.

N’ha advertit el líder del PP a Barcelona, Josep Bou, a través d’una piulada a Twitter en què ha denunciat una situació que qualifica de “vergonyosa” perquè, considera, “s’ajuden els ocupes que fan la vida impossible als veïns mentre que hi ha entitats socials i culturals del districte que no tenen equipaments a la seva disposició”. De fet, la proposició que el Partit Popular portarà al ple demanarà que l’espai, propietat de l’Institut Municipal de l’Habitatge, esdevingui un equipament municipal a disposició de les associacions culturals del barri.

“Ocupen i l’Ajuntament els paga la reforma”

L’entitat juvenil que gestiona l’espai va ocupar el local el novembre de l’any 2015. Va arribar a un acord amb l’Ajuntament per fer-ne ús durant quatre anys i l’ha pogut renovar després de mesos de conflicte a causa de les queixes veïnals per soroll i la negativa del casal popular a legalitzar l’activitat. La renovació arriba amb el compromís del consistori d’adequar les instal·lacions per reduir les molèsties acústiques, quelcom “vergonyós” per Josep Bou. “Ocupen un local, molesten els veïns i la solució de l’Ajuntament no és fer-los fora sinó pagar-los una reforma per insonoritzar l’immoble”, sentencia el líder popular.