La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha reclamat la dimissió de l’alcaldessa, Ada Colau, després que l’Audiència de Barcelona hagi reobert la investigació pel cas del Bloc Llavors. El propietari de l’edifici, el fons d’inversió Vauras, va presentar una querella en què acusa Colau i dos regidors del govern de coaccions i prevaricació. Per Guilarte, “Colau només es representa a ella mateixa i ha de dimitir”.

Des de Valents també s’ha demanat la dimissió de l’alcaldessa. La líder municipal de Ciutadans, però, ha reclamat a la resta de grups que s’adhereixin a la seva petició “si els queda una mica de responsabilitat” perquè “és el que reclama el carrer: que Colau deixi de representar els barcelonins”. Guilarte també ha acusat l’alcaldessa d’incomplir el codi ètic de Barcelona en Comú. “Barcelona té un govern que és un llast per la ciutat i posa en dubte el prestigi de l’Ajuntament”, ha afirmat.

Si per alguna cosa passarà a la història Colau i el seu govern és per ser el govern dels fracassos, constantment en dubte i sota sospita
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans

Luz Guilarte també ha acusat ERC, que veu motius polítics en la querella contra Colau, d’ajudar l’alcaldessa i “amagar les misèries” del govern municipal, de qui ha dit que els republicans són “còmplices de les males polítiques i males decisions”. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), s’ha mostrat tranquil perquè “les coses es fan bé a l’Ajuntament”. A les xarxes socials, l’alcaldessa va dir aquest dilluns que no s’ha produït cap delicte i que s’ha aplicat la llei “escrupolosament”.