horts urbans

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs públic l’adjudicació de set solars, situats en diferents districtes de la ciutat, per al foment del verd i la biodiversitat. Les parcel·les se cedeixen per a un període de quatre anys, no prorrogables, dins el programa Mans al verd.

La finalitat d’aquesta cessió és la d’establir-hi horts urbans, jardins o espais de biodiversitat. En aquests espais verds, que gestionaran les entitats, també es treballaran aspectes que millorin i integrin el teixit social, amb la implicació de la ciutadania i dels diferents agents socials del territori.

solar verd

Els solars que surten a concurs són:

  • carrer de Rosés, 8 (Sants-Montjuïc)
  • carretera Alta de les Roquetes, 56-58 (Horta-Guinardó)
  • carrer del Pintor Alsamora, 20 (Nou Barris)
  • passeig de Valldaura, 271 / avinguda de Rio de Janeiro, 100 (Nou Barris)
  • plaça d’Isabel Vilà / carrer dels Almogàvers, 207 (Sant Martí)
  • carrer de la Llacuna, 35 (Sant Martí)
  • carrer del Doctor Trueta, 100 / carrer d’Àlaba, 24 (Sant Martí)

Les sol·licituds de participació es poden presentar de manera presencial o telemàtica i s’han d’adreçar a l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. En cas de presentació presencial, la sol·licitud es pot entregar a qualsevol de les oficines del Registre General de l’Ajuntament de Barcelona, les OAC o el Registre de l’Àrea d’Ecologia Urbana.

Programa Mans al verd

El programa Mans al verd impulsa les iniciatives per implicar la ciutadania, les entitats i les empreses de Barcelona en la promoció i la conservació de la biodiversitat i els espais verds de la ciutat. S’emmarca en el Pla natura (2021-2030), el nou full de ruta de l’Ajuntament de Barcelona per planificar i gestionar el verd de la ciutat els anys vinents. En aquesta planificació, la ciutadania hi té un paper molt actiu.

cartell projecte

El programa aposta per un model de gestió col·laborativa de la infraestructura verda de la ciutat, per tal de fer possible que la ciutadania es corresponsabilitzi de la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.