El porta a porta a Horta s’ajornarà en espera que es consolidi a Sant Andreu, on va començar abans de l’estiu i ha provocat les queixes de diversos veïns. El PSC, com a partit del govern de Barcelona, no veu “gens clara” l’arribada d’aquest sistema de recollida de residus a Horta. “Cal millorar molts aspectes del porta a porta a Sant Andreu; fins que els problemes no estiguin resolts, no ho tirarem endavant“, ha dit la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, en declaracions a betevé. Estava previst que el porta a porta arribés a Horta abans del 2022.

Abans, aquest dilluns al matí, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’havia mostrat partidari de deixar més temps de marge: “Hem decidit esperar els resultats de la fase 2 de Sant Andreu abans de seguir a altres llocs de la ciutat”, ha dit el socialista. Creu que, primer de tot, cal tenir el balanç final a Sant Andreu abans d’estendre el porta a porta a altres punts. Admet que els canvis en la recollida d’escombraries “triguen un temps” a ser acceptats pel veïnat, que “costen” i que, per això, cal deixar més marge per a l’adaptació, mentre s’introdueixen millores en el sistema.

Badia insisteix a no fixar un calendari

Això mateix és el que ja va defensar ara fa gairebé quatre mesos el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. Aquest dilluns, preguntat per les declaracions de Collboni, Badia ha assegurat que el govern municipal sempre ha mantingut aquesta mateixa posició. “Ell és partidari d’ajornar Horta i això no és diferent de la nostra posició. […] Quan acabem Sant Andreu, parlarem d’Horta”, ha replicat.

En aquest sentit, Badia ha preferit no fixar un calendari perquè l’important, ha dit, és “anar al ritme que fixin els veïns”.