L’Ajuntament de Barcelona obre la porta a posposar la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a Horta —previst per a després de l’estiu— fins que funcioni amb normalitat a Sant Andreu. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’ que la intenció del govern municipal és avançar “al ritme dels veïns” i, per això, ha plantejat la possibilitat que l’extensió d’aquest sistema a altres barris s’alenteixi: “Si hem d’estar més temps a Sant Andreu abans de saltar a Horta ho farem sense problema”, ha dit Badia.

Eloi Badia, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

La idea de posposar la implementació del porta a porta a Horta sorgeix de les queixes que tenen alguns veïns de Sant Andreu, com ara les rutes que segueixen els camions o el soroll que fan en circular pel barri. Sobre aquest últim aspecte, Badia ha detallat que a l’octubre es posaran en funcionament uns camions nous que faran menys soroll. Un altre dels àmbits en què treballa el govern municipal és a solucionar els problemes que tenen les persones cegues quan es topen amb els cubells de les escombraries i millorar les rutes del camió sanitari.

El Govern espanyol, “gran absent” en el debat sobre l’aeroport

El regidor d’Emergència Climàtica veu “molt estrany” que “s’anunciïn inversions de 1.700 milions d’euros per a l’ampliació de l’aeroport i que no hi hagi cap representant polític del Govern espanyol que ho expliqui”. Badia assegura que “mai a la vida havia vist que es plantegessin unes inversions així sense un ministre que ho presenti” i ha sentenciat: “Em sembla inaudit”.

Confia que el Procicat recomani platges obertes per la revetlla

D’altra banda, Badia també s’ha mostrat partidari de mantenir les platges obertes durant la revetlla de Sant Joan “per esponjar possibles aglomeracions”. De fet, Barcelona s’ha quedat pràcticament sola en la decisió d’obrir-les i, per això, el regidor s’ha mostrat confiat que el Procicat s’hi pronunciï i recomani permetre la celebració de la revetlla a la platja. Badia sosté que “no estem en la mateixa situació que fa dues setmanes” i per això és “interessant habilitar el màxim d’espai públic possible”.