Un mes i mig després d’ajornar el debat que havia d’investir Carles Puigdemont, el 30 de generRoger Torrent ha convocat la sessió d’investidura per al 12 de març, a les 10 del matí. La decisió s’ha conegut a primera hora d’aquest dimarts, quan s’han donat a conèixer els recursos presentats per la defensa de Sànchez, en què els seus advocats demanen que se’l deixi en llibertat o almenys pugui sortir de la presó per ser al debat d’investidura.

El mateix Jordi Sànchez ha agraït la confiança en una piulada al seu canal de Twitter i s’ha compromès a treballar “pel conjunt de la ciutadania, per la llibertat i la democràcia”.

El Parlament estudia demanar l’alliberament de Sànchez

Junts per Catalunya i Esquerra, amb majoria a la Mesa, han proposat que el Parlament com a institució demani la posada en llibertat de Jordi Sànchez perquè pugui sotmetre’s a la investidura. Durant la reunió d’aquest dimarts, han demanat als lletrats de la cambra que estudiïn quines vies existeixen per impulsar aquesta iniciativa.

JxC es querellarà contra Llarena si no li permet ser al ple

El Grup Parlamentari de Junts per Catalunya reitera que Jordi Sànchez té tot el dret a ser investit. Per això, el portaveu, Eduard Pujol, ha anunciat que si el jutge Pablo Llarena no deixa el candidat en llibertat o ni tan sols li atorga un permís perquè pugui assistir al ple del dia 12, presentaran una querella criminal per prevaricació contra el magistrat. “Seria un fet gravíssim i trairia la voluntat d’aquest país”, ha advertit Pujol des del Parlament. “Els jutges han de ser justos”, ha reblat.

La CUP veu “molt difícil” un acord abans de dilluns

La portaveu de la CUP Maria Sirvent ha reiterat aquesta tarda que els cupaires veuen complicat que es pugui arribar a un acord amb Junts per Catalunya i Esquerra. Sirvent ha qualificat Torrent  d’imprudent per haver convocat el ple sense saber si Sànchez tindrà els vots necessaris per ser investit, i ha aclarit que “no volem provocar un escenari d’eleccions. Però tampoc aquest escenari no ens farà acceptar una proposta de gestió de l’autonomisme amb tot el que això comporta”. En aquest sentit, ha afirmat que “podem valorar convocar un consell nacional” per votar una nova proposta de JxC i ERC “si la proposta que tinguem damunt la taula ho fa necessari”.

L’oposició insisteix que Sànchez no és el candidat adient

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha retret a Roger Torrent que prengui les decisions “pendent del que diu Puigdemont des de Brussel·les”. La portaveu del grup del PSC, Eva Granados, ha assenyalat que Catalunya necessita “un president que s’hi pugui dedicar en cos i ànima” i que no estigui en presó preventiva. Des de Catalunya en Comú – Podem, Elisenda Alamany ha dubtat si la candidatura de Sànchez no és “un joc tàctic per afavorir un altre candidat tercer”. Per acabar, el portaveu del Subgrup Parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, ha reiterat que es tracta d’una investidura “condemnada al fracàs” i ha reclamat als partits independentistes que designin “un president a temps complet”.

Roger Torrent rep una esbroncada d’empresaris alemanys

El president del Parlament, Roger Torrent, ha ofert aquest dimarts a la tarda un discurs al Cercle Eqüestre davant d’una representació d’empresaris alemanys establerts a Catalunya. Torrent ha defensat la necessitat d’un govern efectiu sense renunciar a “la dignitat democràtica” del moviment independentista. Un dels empresaris presents li ha retret que “3.000 empreses han marxat de Catalunya” i li ha etzibat “jo voto perquè tots vostès vagin a la presó”. Torrent li ha respost que “per educació escolto i respecto totes les opinions, també les que volen que jo vagi a la presó”. El president del Cercle d’Empresaris de parla alemanya, Albert Peters, ha hagut de demanar “calma, calma” als assistents i ha afirmat que, per als que defensen les empreses que tenen a Catalunya “tenir polítics a la presó no els serveix de res”.