PSC i Ciutadans rebutgen la candidatura de Jordi Sànchez. La diputada de Cs Lorena Roldán ha qualificat la proposta com una estratègia independentista per “estirar el xiclet del procés”, i llança la pregunta de si no tenen cap candidat que no estigui imputat “per delictes tan greus com els de sedició o rebel·lió”. Per altra banda, el líder socialista, Miquel Iceta, ha avisat que la candidatura de Sànchez és inviable, ja que l’expresident de l’ANC està empresonat de forma preventiva.

La diputada de Ciutadans Lorena Roldán ha retret als partits independentistes que no busquin un candidat “que acabi amb el bloqueig i la paràlisi” i els ha reclamat que possibilitin un govern “que respecti les lleis democràtiques, compleixi les resolucions judicials i permeti que la normalitat torni a les institucions catalanes”.

Els dos partits han fet aquestes declaracions minuts abans que la CUP anunciés que s’abstindria a la candidatura de Sànchez, fet que complica la seva investidura.

Malgrat coincidir en el diagnòstic, Miquel Iceta ha volgut marcar distàncies amb Ciutadans, descartant qualsevol gir estratègic del seu partit cap als taronges. Iceta ha reivindicat el federalisme per fer front a la situació política que està vivint Catalunya.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també ha titllat de fals el pas al costat de Carles Puigdemont. En la seva intervenció davant el consell nacional dels socialistes catalans, Iceta ha afirmat que amb aquesta decisió Puigdemont pretén continuar governant a través d’institucions paral·leles a Bèlgica. El líder socialista sosté que és una decisió provisional que s’ha inventat Junts per Catalunya amb la intenció de “consolar o compensar” el seu líder.