La diputada d’ERC Carme Forcadell ha enviat un missatge de tranquil·litat després de l’anunci de l’abstenció de la CUP a la candidatura de Jordi Sànchez per ser investit president. Forcadell ha assegurat que es formarà govern abans d’exhaurir el termini, per posar fi al 155.

Forcadell ha recordat que en la legislatura anterior els partits independentistes també van arribar a un acord “in extremis” per formar govern i elegir president. La diputada republicana ha afirmat, després de la decisió dels cupaires d’aquest dissabte al matí, que les negociacions sempre han estat complicades.

Bosch: “Colau ha aprovat el pressupost per la porta del darrere”

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’utilitzar la moció de confiança per segona vegada i “per la porta del darrere i sense consens”. Bosch posa en relleu que “és el pressupost que ha tingut menys suport de la història de Barcelona”, ja que ha tirat endavant només amb el suport dels 11 regidors de Barcelona en Comú. Bosch també apunta que estan “inquiets” perquè encara no s’ha liquidat el pressupost de l’any passat i que a aquesta alçada de l’any ja s’hauria d’haver fet.