El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha constatat que “la ciutat està bruta” i ha reprovat la gestió que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni fa del servei de neteja, que considera “un fracàs”. Ho recull la proposta de Junts que s’ha aprovat amb el suport d’ERC, Ciutadans, el PP i Valents, mentre que els dos socis de govern (BComú i PSC) hi han votat en contra. La neteja és el segon problema de la ciutat segons l’Enquesta de serveis municipals.

El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha admès que “cal fer millores” al servei de neteja perquè “no hem arribat a la situació desitjada”. Badia ha recordat que el nou contracte de neteja ha duplicat la neteja de carrers i l’escombrat, i que s’ha incrementat la plantilla. També ha dit que s’han posat 200 contenidors extres per evitar el desbordament que hi havia en alguns punts. Tot i això, ha admès “desajustos” i s’ha compromès a treballar en col·laboració amb la ciutadania.

Junts demana a Badia que plegui

La regidora Francina Vila (Junts) ha carregat contra Eloi Badia com a “màxim responsable” del servei de neteja: “Si no s’hi veu amb cor, plegui”. Vila ha demanat al govern que reaccioni per “corregir la deriva” de brutícia. Des d’ERC, Jordi Coronas ha acusat l’executiu municipal de “pagar factures i oblidar-se” de fer un control del servei: “És un problema de gestió, direcció i d’exigència”.

La portaveu de Ciutadans, Noemí Martín, ha reconegut que és prematur avaluar el nou contracte de neteja, però ha apuntat que “de moment, no s’aprecia cap millora. El govern ha suspès”. El popular Óscar Ramírez ha denunciat “una situació de degradació i decadència” i que el pla Cuidem Barcelona “no dona resultats òptims”. Des de Valents, Óscar Benítez ha sentenciat que “la gestió de la neteja és un autèntic escàndol”.

A banda de la neteja, el Ple d’octubre també ha reprovat el govern municipal per la gestió al districte de Ciutat Vella.