El plenari municipal del mes d’octubre ha reprovat la gestió municipal a Ciutat Vella, a instàncies d’ERC i amb el suport de tots els grups de l’oposició, en ple debat pel repunt del consum de droga al districte. Només els dos partits del govern municipal (BComú i el PSC) han votat en contra de la reprovació. Tots els grups han carregat contra l’executiu d’Ada Colau per la gestió que està fent davant “la degradació del districte” i els “problemes de neteja, seguretat i salut pública”.

Davant de l’envestida, el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, ha atribuït la situació del districte al retorn del narcotràfic (contra el qual, un dia abans, Ada Colau i Pere Aragonès es van comprometre a investigar), alhora que ha protagonitzat un tens cara a cara amb ERC. “Sap greu que un partit d’esquerres i republicà utilitzi una estratègia de dretes com és enfangar”, ha etzibat Martí Grau a Ernest Maragall.

“Aquesta no és la millor estratègia per millorar el benestar a Ciutat Vella. Hi ha línies vermelles que ERC no pot traspassar“, ha insistit el regidor de govern, que també ha recordat que comuns i republicans “estem condemnats a entendre’ns”. Ernest Maragall li ha respost que “jo critico i proposo, però no enfango com vostè fa” i ha alertat que “el govern s’estavella un cop i un altre contra la realitat” perquè “les coses no estan bé a Ciutat Vella”. Maragall també ha afegit que “avui l’Ajuntament fa costat a Ciutat Vella i reprova un govern que tira pilotes fora”.

Tot i que la proposta d’ERC s’adreçava a “constatar el fracàs de la gestió de la regidoria de Ciutat Vella”, el regidor del districte, Jordi Rabassa, no ha intervingut en el debat, com tampoc no ho ha fet cap representant del PSC. Rabassa sí que s’ha pronunciat a través de Twitter.

ERC, Junts, Cs, PP i Valents, a l’una

A banda d’ERC, la resta de grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona també han donat suport a la reprovació del govern Colau per la gestió a Ciutat Vella. Joan Rodríguez (Junts) ha reblat que “la situació actual a Ciutat Vella és un fracàs de Colau els dos últims mandats” i Paco Sierra (Cs) ha “constatat la degradació” del districte i ha demanat al govern que el tracti “com a prioritat”:

Josep Bou (PP) ha criticat que l’executiu “ha estat incapaç de revertir la degradació després de set anys governant” i Òscar Benítez (Valents) ha avisat que “hi ha veïns que tenen por de sortir de casa” arran dels “problemes de seguretat i salut pública” que hi ha a Ciutat Vella. La regidora no adscrita, Marilén Barceló, també ha reprovat la gestió política al districte.