Les famílies i docents de l’Escola Sant Felip Neri (Ciutat Vella) han portat al ple municipal d’aquest divendres la petició per convertir-se en un centre públic. És una lluita que lideren des de fa mesos en què defensen el paper del centre com a element de cohesió social al Gòtic. Els representants del claustre i les famílies s’han reunit amb l’alcaldessa Ada Colau, i diferents membres dels grups municipals que els han mostrat el seu suport per integrar-se a la xarxa pública.

Declaració institucional per garantir la continuïtat del centre

Al ple d’avui estava previst llegir una declaració institucional impulsada per ERC que demanava trobar una solució definitiva per l’escola. En el document es recorda que el Consorci d’Educació ja va manifestar-se a favor de la seva integració en la xarxa pública. Però, finalment, Valents no s’hi ha sumat i per això la declaració no ha prosperat. Tot i això, un portaveu de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), Josep Maria Boronat, ha acabat llegint el document al Saló de Cent, on han reclamat preservar el projecte educatiu.

L’objectiu: preservar una escola històrica del Gòtic

Estrenada el 1959, la Fundació Torras i Bages va passar a gestionar el centre el 1982. Fa uns mesos va avançar que no podrà continuar el curs vinent per problemes econòmics. I d’aquí la voluntat de convertir-se en centre públic. Fins ara l’escull principal, han estat les dificultats en les negociacions del lloguer amb els propietaris de l’immoble, l’orde religiós dels felipons.